czwartek, 9 października 2014
Leczo z pieczarek
Składniki:
- 1kg pory
- 1kg parówek
- 1kg pieczarek
- 2 duże marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1/2 szklanki oleju
- 1/4 szklanki wody
- 1/3 kostki masła lub margaryny
- 1 słoiczek ketchupu
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki, por i parówki kroimy w plasterki. Marchewki, pietruszkę i seler ścieramy na dużych oczkach.
2. Na oleju i maśle podsmażamy parówki, następnie dodajemy wszystkie warzywa i chwilę smażymy. Podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Pod koniec dodajemy ketchup, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą.
- 1kg pory
- 1kg parówek
- 1kg pieczarek
- 2 duże marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1/2 szklanki oleju
- 1/4 szklanki wody
- 1/3 kostki masła lub margaryny
- 1 słoiczek ketchupu
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki, por i parówki kroimy w plasterki. Marchewki, pietruszkę i seler ścieramy na dużych oczkach.
2. Na oleju i maśle podsmażamy parówki, następnie dodajemy wszystkie warzywa i chwilę smażymy. Podlewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
3. Pod koniec dodajemy ketchup, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Nie wpadłabym na to :)
Smakowicie wygląda.
Takiego leczo jeszcze nie robiłam, wygląda pysznie:)
lekcjewkuchni.blogspot.com
Prześlij komentarz