poniedziałek, 7 stycznia 2013
Ryba zapiekana pod kruszonką
Składniki:
- 1/2kg fileta z dorsza
- 4 kromki chleba tostowego
- 10dag parmezanu
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- mąka
- oliwa
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Chleb kroimy w kosteczkę, mieszamy z startym serem i posiekaną natką pietruszki.
2. Ryby kroimy w większe płaty, posypujemy solą i pieprzem, pozostawiamy na 30 min. Następnie obtaczamy w mącę i smażymy na oliwie. Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy chlebową kruszonką. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach.
- 1/2kg fileta z dorsza
- 4 kromki chleba tostowego
- 10dag parmezanu
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- mąka
- oliwa
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Chleb kroimy w kosteczkę, mieszamy z startym serem i posiekaną natką pietruszki.
2. Ryby kroimy w większe płaty, posypujemy solą i pieprzem, pozostawiamy na 30 min. Następnie obtaczamy w mącę i smażymy na oliwie. Usmażone układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy chlebową kruszonką. Pieczemy ok. 15 min. w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz