niedziela, 29 maja 2011
Bananowa babka
Składniki:
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
- 3/4 szklanki cukru
- pół szklanki oleju
- 2 banany
Sposób przyrządzenia:
1.Jajka i cukier ubić(bądź utrzeć), aż cukier będzie ledwo wyczuwalny.
2.Dodać olej i banany, wszystko zmiksować.
3.Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na gładką masę.
4.Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką (wymiary formy ok. 10x30 cm).
4.Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 45 min. (babka powinna pęknąć i zarumienić się).
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
- 3/4 szklanki cukru
- pół szklanki oleju
- 2 banany
Sposób przyrządzenia:
1.Jajka i cukier ubić(bądź utrzeć), aż cukier będzie ledwo wyczuwalny.
2.Dodać olej i banany, wszystko zmiksować.
3.Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować na gładką masę.
4.Ciasto wylać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką (wymiary formy ok. 10x30 cm).
4.Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 45 min. (babka powinna pęknąć i zarumienić się).

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz