czwartek, 23 lutego 2017

Serusie-mini pączki serowe

Składniki:
- 300g sera twarogowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- kilka kropel aromatu pomarańczowego
- 4 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:
1. W misce miksuejmy twaróg z jajkami, następnie dodajemy aromat, cukier puder. Do zmiksowanej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrabiamy ręką (ciasto będzie lekko klejące).
2. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy do rozgrzanego oleju, gdy się ładnie zezłocą wyciągamy na papierowe ręczniki. Serusie można posypać cukrem pudrem.

 


2 komentarze:

Natalia pisze...

Bardzo je lubię ☺

Fanka domowej kuchni pisze...

Lubię pączki serowe, chyba nawet bardziej od tradycyjnych : ) Robi się je szybko, nie potrzebują wyrastania, a w smaku są o wiele delikatniejsze. Kiedy smażyłam je ostatnim razem, same się obracały i przyjmowały idealny kształt kuli : ) Robiłam też z serka ricotta, ciasto wychodzi wtedy gładsze. Do kawki są idealne, ale trochę za bardzo wciągają i łatwo złapać nadprogramowe kalorie ;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne