czwartek, 23 lutego 2017
Serusie-mini pączki serowe
Składniki:
- 300g sera twarogowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- kilka kropel aromatu pomarańczowego
- 4 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce miksuejmy twaróg z jajkami, następnie dodajemy aromat, cukier puder. Do zmiksowanej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrabiamy ręką (ciasto będzie lekko klejące).
2. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy do rozgrzanego oleju, gdy się ładnie zezłocą wyciągamy na papierowe ręczniki. Serusie można posypać cukrem pudrem.
- 300g sera twarogowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- kilka kropel aromatu pomarańczowego
- 4 łyżki cukru pudru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce miksuejmy twaróg z jajkami, następnie dodajemy aromat, cukier puder. Do zmiksowanej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrabiamy ręką (ciasto będzie lekko klejące).
2. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy do rozgrzanego oleju, gdy się ładnie zezłocą wyciągamy na papierowe ręczniki. Serusie można posypać cukrem pudrem.
Etykiety:
Ciastka
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Bardzo je lubię ☺
Lubię pączki serowe, chyba nawet bardziej od tradycyjnych : ) Robi się je szybko, nie potrzebują wyrastania, a w smaku są o wiele delikatniejsze. Kiedy smażyłam je ostatnim razem, same się obracały i przyjmowały idealny kształt kuli : ) Robiłam też z serka ricotta, ciasto wychodzi wtedy gładsze. Do kawki są idealne, ale trochę za bardzo wciągają i łatwo złapać nadprogramowe kalorie ;)
Prześlij komentarz