poniedziałek, 15 lutego 2016

Sałatka z makaronem ryżowym

Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 średni zielony ogórek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 opakowania makaronu ryżowego
- ok. 150g szynki
- ok. 100g żółtego sera
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 1-2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i studzimy.
2. Ogórka, paprykę, żółty ser i szynkę kroimy w drobną kostkę.
3. Do miski wrzucamy pokrojone składniki, odsączoną kukurydzę, makaron, dodajemy majonez jogurt, curry, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5 komentarze:

Netka pisze...

Fajny przepis, a jeszcze fajniejsza sałatka! :)
Pozdrawiam, i zapraszam do siebie - zaczynam i przyda mi się wsparcie.
http://netkagotuje.blogspot.com/

Anonimowy pisze...

Super przepis, sałatka przepyszna :)

Helen G. pisze...

Robię bardzo podobną sałatkę,polecam:)

codojedzenia pisze...

Wyborna!

Aguś kulinarnie pisze...

Do tej pory robiłam podobną,z tuńczykiem,teraz chętnie wypróbuję Twojej wersji:)

Videoprzepis

Top Blogi