środa, 3 lutego 2016
Zielona sałatka z pęczaku
Składniki:
- 1 zielony ogórek
- 1 awokado
- ok. 150g pęczaku
- świeży koperek
- sok z 1/2 limonki
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oleju lnianego
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka sosu sojowego
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, gotowy odcedzamy.
2. Awokado i ogórka obieramy, kroimy w większą kostkę i mieszamy z pęczakiem.
3. W misce mieszamy olej z miodem, sosem sojowym, gałką muszkatołową i z sokiem z limonki. Tak przygotowanym dressingiem polewamy pęczak z warzywami, posypujemy posiekanym koperkiem, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
- 1 zielony ogórek
- 1 awokado
- ok. 150g pęczaku
- świeży koperek
- sok z 1/2 limonki
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oleju lnianego
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka sosu sojowego
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, gotowy odcedzamy.
2. Awokado i ogórka obieramy, kroimy w większą kostkę i mieszamy z pęczakiem.
3. W misce mieszamy olej z miodem, sosem sojowym, gałką muszkatołową i z sokiem z limonki. Tak przygotowanym dressingiem polewamy pęczak z warzywami, posypujemy posiekanym koperkiem, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Z kaszy jakos do mnie nie przemawia.
Sałatki z pęczakiem to chyba jeszcze nie jadłam. Ale że tę kaszę akurat lubię, to i w sałatce powinno mi zasmakować.
Prześlij komentarz