piątek, 5 lutego 2016

Hummus z burakiem

Składniki:
- 1 ugotowany burak
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła sezamowego
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. W blenderze miksujemy ugotowaną wcześniej lub odsączoną z puszki ciecierzyce z masłem sezamowym, olejem i sokiem z cytryny.
2. Następnie dodajemy ugotowanego i obranego buraka, ponownie miksujemy na konsystencje pasty. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

P. pisze...

Uwielbiam, każdy hummus, z burakiem też robiłam! Idealny na przekąskę z warzywami!

Olga Pi pisze...

Uwielbiam hummus i uwielbiam buraki:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi