środa, 3 lutego 2016

Zielona sałatka z pęczaku

Składniki:
- 1 zielony ogórek
- 1 awokado
- ok. 150g pęczaku
- świeży koperek
- sok z 1/2 limonki
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oleju lnianego
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka sosu sojowego
- świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
1. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, gotowy odcedzamy.
2. Awokado i ogórka obieramy, kroimy w większą kostkę i mieszamy z pęczakiem.
3. W misce mieszamy olej z miodem, sosem sojowym, gałką muszkatołową i z sokiem z limonki. Tak przygotowanym dressingiem polewamy pęczak z warzywami, posypujemy posiekanym koperkiem, przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem.

2 komentarze:

*Nataleczka* pisze...

Z kaszy jakos do mnie nie przemawia.

Olka pisze...

Sałatki z pęczakiem to chyba jeszcze nie jadłam. Ale że tę kaszę akurat lubię, to i w sałatce powinno mi zasmakować.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi