piątek, 10 lipca 2015
Naleśniki z muesli
Składniki:
- 12,5 dag mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżka miodu
- 2 jajka
- 200ml mleka
- 6 dag muesli
- 125ml soku jabłkowego
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Muesli zalewamy sokiem jabłkowym i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
2. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy mleko, miód i żółtka, mieszamy.
3. Białka ubijamy na sztywno i wraz z namoczonym muesli łączymy z ciastem.
4. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażymy naleśniki, delikatnie przewracając. Powinny być dość grube i puszyste. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z twarogiem.
- 12,5 dag mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżka miodu
- 2 jajka
- 200ml mleka
- 6 dag muesli
- 125ml soku jabłkowego
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Muesli zalewamy sokiem jabłkowym i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc).
2. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy mleko, miód i żółtka, mieszamy.
3. Białka ubijamy na sztywno i wraz z namoczonym muesli łączymy z ciastem.
4. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju smażymy naleśniki, delikatnie przewracając. Powinny być dość grube i puszyste. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z twarogiem.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Wow, wyglądają super! Narobiłaś mi ochoty na naleśniki, a wieki ich nie jadłam :)
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Prześlij komentarz