piątek, 8 maja 2015
Makaron z awokado i szpinakiem
Składniki:
- 1dojrzałe awokado
- ok. 100g świeżego szpinaku
- małe pomidorki
- parmezan do posypania
- ok. 200g makaronu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki serka naturalnego philadelphia lub kanapkowego
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Awokado obieramy i rozgniatamy z dodatkiem serka, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy umyty i pokrojony szpinak, gdy zwiędnie chwilę smażymy z wcześniej przygotowanym awokado.
4. Warzywny sos mieszamy z ugotowanym makaronem, przyprawiamy jeszcze do smaku, wykładamy na talerze. Podajemy z pomidorkami i parmezanem.
- 1dojrzałe awokado
- ok. 100g świeżego szpinaku
- małe pomidorki
- parmezan do posypania
- ok. 200g makaronu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki serka naturalnego philadelphia lub kanapkowego
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Awokado obieramy i rozgniatamy z dodatkiem serka, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy umyty i pokrojony szpinak, gdy zwiędnie chwilę smażymy z wcześniej przygotowanym awokado.
4. Warzywny sos mieszamy z ugotowanym makaronem, przyprawiamy jeszcze do smaku, wykładamy na talerze. Podajemy z pomidorkami i parmezanem.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Uwielbiam szpinak, na pewno wyprobuje :)
Zapraszam do siebie na owocowe Crumble!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Zrobiłam i co mogę powiedzieć pychota
Prześlij komentarz