wtorek, 15 stycznia 2013
Placki z jagodami
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1,5 mleka-
- 1 szklanka jagód lub borówek (mogą być mrożone)
Sposób przygotowania:
1. W misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrami, solą, dokładnie miksujemy.
2. Dodajemy owoce, delikatnie mieszamy łyżką. Jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej odmrozić i pozbyć się nadmiaru wody.
3. Placuszki smażymy na suchej patelni lub z odrobiną oleju, podajemy z ulubionymi dodatkami.
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1,5 mleka-
- 1 szklanka jagód lub borówek (mogą być mrożone)
Sposób przygotowania:
1. W misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrami, solą, dokładnie miksujemy.
2. Dodajemy owoce, delikatnie mieszamy łyżką. Jeśli używamy mrożonych, należy je wcześniej odmrozić i pozbyć się nadmiaru wody.
3. Placuszki smażymy na suchej patelni lub z odrobiną oleju, podajemy z ulubionymi dodatkami.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Jak ładnie się prezentują :)
Smak lata :) Uwielbiam je.
Narobiłaś mi apetytu :) Piękne te Twoje placuszki - na pewno przetestuję przepis :) :) teraz zamarzyły mi się świeże jagody prosto z lasu.
Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/
zazdroszczę jagódek!;) ja żałuję, że nie zamrosiłam
Prześlij komentarz