środa, 5 grudnia 2012
Naleśniki z granatem
Składniki:
*na ciasto:
- 1 jajko
- szczypta soli
- 300ml mleka
- 12,5 dag mąki pszennej
- olej do smażenia
*nadzienie
- 1 granat
- 200g twarogu
- kilka łyżek mleka
- cukier puder
*dodatkowo:
- płatki migdałowe
- miód
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto mieszamy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki na małej ilości oleju.
2. Ser rozgniatamy, dodajemy kilka łyżek mleka tak by powstała konsystencja wygodna do smarowania, cukier puder do smaku i ziarenka granatu, mieszamy.
3. Płatki migdałowe podgrzewamy z kilkoma łyżkami miodu.
4. Na naleśniki kładziemy masę serową, zawijamy w kwadraty i polewamy sosem miodowym.
*na ciasto:
- 1 jajko
- szczypta soli
- 300ml mleka
- 12,5 dag mąki pszennej
- olej do smażenia
*nadzienie
- 1 granat
- 200g twarogu
- kilka łyżek mleka
- cukier puder
*dodatkowo:
- płatki migdałowe
- miód
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto mieszamy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki na małej ilości oleju.
2. Ser rozgniatamy, dodajemy kilka łyżek mleka tak by powstała konsystencja wygodna do smarowania, cukier puder do smaku i ziarenka granatu, mieszamy.
3. Płatki migdałowe podgrzewamy z kilkoma łyżkami miodu.
4. Na naleśniki kładziemy masę serową, zawijamy w kwadraty i polewamy sosem miodowym.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
11 komentarze:
jakie pulchne! smakowite:)
zapraszam na miss-coffie.blogspot.com :)
Wyglądają przeapetycznie :) Takie rumiane o napakowane nadzieniem - pycha!
ciekawy pomysł z tym granatem:)
Wyglądają przeapetycznie :) Ja do smażenia naleśników polecam smarowanie patelni pędzelkiem - nie damy go wtedy za dużo, a patelnia będzie natłuszczona (ponoć na osobę już 2 łyżki oleju rzepakowego pokrywają dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3, więc nie potrzeba go więcej).
Powiem tylko : MEGA WYPAS! :D
Takiego nalesniczka chetnie bym teraz zjadla;)
o takiego nalesniczka bym sobie zjadla. U mnie tez ostatnio duzo granatu w przepisach
Matko, ale mi smaku narobiłaś, mniam :)
Wygląda rewelacyjnie, a czy słodycz granatu nie wystarcza na tyle by nie dodawać miodu do migdałków?
Można nie dodawać, ale jak dla mnie z miodem były jeszcze lepsze..... jak kto woli:)
Ile naleśników wychodzi z przepisu? :)
ok. 5 naleśników
Prześlij komentarz