sobota, 23 czerwca 2012
Zupa z bobu
Składniki:
- 0,5 kg bobu
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1,5 litra wywaru lub bulionu warzywnego
- pół opakowania makaronu nitki
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki mąki pszennej
- żółty ser do posypania
- sól i pieprz
- szafran
- tymianek
Sposób przygotowania:
1. Bób gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Następnie obieramy ze skórek.
2. W wywarze gotujemy makaron.
3. Pomidora zalewamy wrzątkiem, żeby obrać skórkę, podobnie robimy z orzechami. Pomidora kroimy w kostkę, a orzechy siekamy.
4. Cebulę siekamy i podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy orzechy, pomidory, chwilę smażymy, pod koniec dodajemy mąkę.
- 0,5 kg bobu
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1,5 litra wywaru lub bulionu warzywnego
- pół opakowania makaronu nitki
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki mąki pszennej
- żółty ser do posypania
- sól i pieprz
- szafran
- tymianek
Sposób przygotowania:
1. Bób gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Następnie obieramy ze skórek.
2. W wywarze gotujemy makaron.
3. Pomidora zalewamy wrzątkiem, żeby obrać skórkę, podobnie robimy z orzechami. Pomidora kroimy w kostkę, a orzechy siekamy.
4. Cebulę siekamy i podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy orzechy, pomidory, chwilę smażymy, pod koniec dodajemy mąkę.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
O! Musi być przepyszna!
Prześlij komentarz