niedziela, 19 czerwca 2016
Mleczno-owocowy deser z tapioki
Składniki:
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1/3 szklanki granulatu tapioki
- 500ml mleka
- kawałek laski wanilii
- 2 garści truskawek
- 2 łodygi rabarbaru
- 2-3 łyżki cukru
- owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tapiokę, cukier brązowy i ziarna wyciągnięte z laski wanilii, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż konsystencja będzie gęsta, a tapioka wystarczająco miękka.
2. Truskawki i obrany rabarbar kroimy, posypujemy 2-3 łyżkami cukru, smażymy aż owoce się rozpadną.
3. Do pucharków nakładamy 3/4 porcji podsmażonych owoców, następnie wykładamy ugotowaną tapiokę, na to kładziemy pozostały mus truskawkowo-rabarbarowy, dekorujemy owocami, chłodzimy w lodowce.
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1/3 szklanki granulatu tapioki
- 500ml mleka
- kawałek laski wanilii
- 2 garści truskawek
- 2 łodygi rabarbaru
- 2-3 łyżki cukru
- owoce do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tapiokę, cukier brązowy i ziarna wyciągnięte z laski wanilii, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż konsystencja będzie gęsta, a tapioka wystarczająco miękka.
2. Truskawki i obrany rabarbar kroimy, posypujemy 2-3 łyżkami cukru, smażymy aż owoce się rozpadną.
3. Do pucharków nakładamy 3/4 porcji podsmażonych owoców, następnie wykładamy ugotowaną tapiokę, na to kładziemy pozostały mus truskawkowo-rabarbarowy, dekorujemy owocami, chłodzimy w lodowce.
Etykiety:
Desery
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Link do przypraw:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19537318&id=74048
;)
fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
Bardzo pomysłowy przepis
Wygląda pysznie, świetny post
Świetny wpis
Prześlij komentarz