niedziela, 19 czerwca 2016

Mleczno-owocowy deser z tapioki

Składniki:
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1/3 szklanki granulatu tapioki
- 500ml mleka
- kawałek laski wanilii
- 2 garści truskawek
- 2 łodygi rabarbaru
- 2-3 łyżki cukru
- owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tapiokę, cukier brązowy i ziarna wyciągnięte z laski wanilii, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż konsystencja będzie gęsta, a tapioka wystarczająco miękka.
2. Truskawki i obrany rabarbar kroimy, posypujemy 2-3 łyżkami cukru, smażymy aż owoce się rozpadną.
3. Do pucharków nakładamy 3/4 porcji podsmażonych owoców, następnie wykładamy ugotowaną tapiokę, na to kładziemy pozostały mus truskawkowo-rabarbarowy, dekorujemy owocami, chłodzimy w lodowce.


5 komentarze:

Ukojenie Podniebienia pisze...

Link do przypraw:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19537318&id=74048
;)

Viagra.edu.pl pisze...

fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)

knajpa włoska stare miasto pisze...

Bardzo pomysłowy przepis

lody bio do gastronomi pisze...

Wygląda pysznie, świetny post

starówka cukiernia pisze...

Świetny wpis

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne