niedziela, 26 czerwca 2016

Tiramisu z malinami + Monte Santi

Składniki:
- 300g serka mascarpone
- 1 szklanka śmietany 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- 1/2 szklanki espresso
- 1 łyżka amaretto lub rumu
- ok. 250g malin
- 200g podłużnych biszkoptów
- kakao do posypania

Sposób przygotowania:
1. Maliny myjemy i kładziemy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się wody.
2. Wystudzone espresso mieszamy z rumem.
3. Śmietanę, cukier puder i mascarpone przekładamy do miski i miksujemy, aż powstanie gęsty krem.
4. W naczyniu układamy pierwszą warstwę biszkoptów nasączonych w kawie (trzymamy je w naparze tylko sekundę, żeby nie były zbyt mokre). Na biszkopty wykładamy 1/3 kremu, następnie układamy maliny i taką samą ilość kremu.
5. Na to układamy drugą warstwę nasączonych biszkoptów i smarujemy pozostałym kremem. Na końcu posypujemy gorzkim kakao. Chłodzimy kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc.


 
MONTE SANTI ORIGINAL
 
to nowość wśród słodkich, czerwonych win, która pojawiła się niedawno na polskim rynku. Kusi niesamowitym świeżym aromatem oraz owocowym bukietem. Jest doskonałe do deserów lub jako deser sam w sobie. Polecam osobom, które przepadają za winami o wyrazistym owocowym, słodkim smaku. W letnie popołudnie znakomicie sprawdzi się jako dodatek do serwowanych ciast, czy innych słodkości. Więcej informacji o całej serii win można znaleźć tutaj.
 
 
 

1 komentarze:

kociolek-pysznosci pisze...

Ale apetycznie wygląda, super to tiramisu.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi