niedziela, 19 czerwca 2016

Mleczno-owocowy deser z tapioki

Składniki:
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1/3 szklanki granulatu tapioki
- 500ml mleka
- kawałek laski wanilii
- 2 garści truskawek
- 2 łodygi rabarbaru
- 2-3 łyżki cukru
- owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy tapiokę, cukier brązowy i ziarna wyciągnięte z laski wanilii, gotujemy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż konsystencja będzie gęsta, a tapioka wystarczająco miękka.
2. Truskawki i obrany rabarbar kroimy, posypujemy 2-3 łyżkami cukru, smażymy aż owoce się rozpadną.
3. Do pucharków nakładamy 3/4 porcji podsmażonych owoców, następnie wykładamy ugotowaną tapiokę, na to kładziemy pozostały mus truskawkowo-rabarbarowy, dekorujemy owocami, chłodzimy w lodowce.


5 komentarze:

Ukojenie Podniebienia pisze...

Link do przypraw:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19537318&id=74048
;)

Viagra.edu.pl pisze...

fajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)

knajpa włoska stare miasto pisze...

Bardzo pomysłowy przepis

lody bio do gastronomi pisze...

Wygląda pysznie, świetny post

starówka cukiernia pisze...

Świetny wpis

NOWOŚĆ
NOWOŚĆ
Na zamówienie
3,368,194
Videoprzepis
Zaglądam na...
FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne