sobota, 20 czerwca 2015

Kasza jaglana z owocami

Składniki:
- 1 filiżanka kaszy jaglanej
- garść rodzynek
- garść płatków migdałowych
- 1 łyżka masła
- 3 filiżanki mleka ryżowego lub zwykłego
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- owoce (truskawki, borówki, nektarynka itp.)

Sposób przygotowania:
1. Kaszę płuczemy, następnie podprażamy ją w garnku, dodajemy masło, mleko i gotujemy do miękkości.
2. Pod koniec gotowania dodajemy rodzynki, cynamon, płatki migdałowe, sól i połowę owoców, mieszamy.
3. Kaszę wykładamy na talerze, posypujemy pozostałymi owocami.

4 komentarze:

Ewa W pisze...

proste i smaczne śniadanie,takie lubię najbardziej :)

Magdalena Kuchaja pisze...

to jeden z moich ulubionych deserów, gdy nie mam ochoty lub czasu na wymyślne i czasochłonne wypieki :)

Kinga pisze...

Smacznie :)

Agata pisze...

uwielbiam słodką jaglankę na śniadanie! pychooota :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi