środa, 17 czerwca 2015

Ciasteczka owsiano-jabłkowe

Składniki:
- 2 garści rodzynek
- 5 łyżek drobnych płatków owsianych
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- 2 kwaśne jabłka
- 1 łyżka oleju
- szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:
1. Jabłka obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
2. Do miski wsypujemy płatki, sezam, wiórki, cynamon, rodzinki, dodajemy olej i lekko odciśnięte starte jabłka, dokładnie mieszamy.
3. Formujemy rękoma niewielkie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, na ok. 20-25 min.

1 komentarze:

Foodmania pisze...

takie domowe ciasteczka są najlepsze!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne