wtorek, 23 czerwca 2015

Pęczak z botwinką

Składniki:
- 1 pęczek botwinki
- 1/2 szklanki kaszy pęczak
- 1 por
- ok. 300ml warzywnego bulionu
- 1/2 szklanki białego wina wytrawnego
- sól i pieprz
- olej

Sposób przygotowania:
1. W garnku na oleju podprażamy pęczak i pokrojony por, następnie zalewamy winem, po chwili bulionem.
2. Po 10 min. dodajemy pokrojoną na drobno botwinkę i gotujemy do miękkości wszystkich składników. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:shootandfood

2 komentarze:

wedelka pisze...

U mnie wczoraj gościł podobny obiad :) Smacznie i zdrowo :)

Olga Pi pisze...

Takie proste i takie pyszne!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi