niedziela, 11 stycznia 2015

Risotto z kaszy pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 300g pieczarek
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 1 cebula
- 2 łyżki serka śmietankowego, np. philadelphia
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy dijon
- ok. 600ml bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- olej do smażenia
- sól i pieprz
- ser do posypania, np. parmezan

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, wszystko podsmażamy na oleju, następnie wsypujemy pęczak, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości kaszy (w razie potrzeby dodać więcej bulionu).
2. Pod koniec przyprawiamy estragonem, solą, pieprzem i musztardą. Przed samym podaniem mieszamy z serkiem, wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem.
Inspiracja:czlowiekzlyzka















2 komentarze:

Kinga Łucja pisze...

Wygląda pysznie!!! :)))

Anonimowy pisze...

pyszne danie, robiłam kilka razy - wspaniała stronka pozdrawiam!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi