piątek, 9 stycznia 2015

Sałatka z makaronem, fetą i warzywami

Składniki:
- 1 mały brokuł
- 2/3 świeżego ogórka
- ok. 1/2 szklanki pokrojonych suszonych pomidorów w oleju
- 1 czerwona cebula
- 1 opakowanie sera feta
- 1 op. sosu koperkowo-ziołowego w proszku
- natka pietruszki
- 1 op. makaronu tortellini lub ravioli
- sól i pieprz
- płatki migdałowe do posypania

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i studzimy.
2. Brokuły dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie al dente, studzimy.
3. W misce mieszamy makaron, brokuły, pokrojony w pół plasterki ogórek, posiekaną cebulę, odsączone z oleju pomidory, posiekaną pietruszkę oraz pokrojony w kostkę ser feta. Na końcu mieszamy z sosem (wsypujemy sam proszek, nie mieszamy go z oliwą ani wodą), przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
4. Płatki migdałowe podsmażamy na suchej patelni, posypujemy nimi sałatkę, chłodzimy w lodówce.

2 komentarze:

Monika pisze...

Wygląda przeaptycznie chyba będę musiała sama spróbować ją zrobić :)

Aswertyna pisze...

świetny przepis :D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi