czwartek, 15 maja 2014

Kurczak z fasolką i pomidorami

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 puszka białej fasolki
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 1,5 łyżeczki cukru
- sól i pieprz
- suszony rozmaryn
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w koskę, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju.
2. Do mięsa dodajemy posiekany czosnek i cebulę, chwilę smażymy, na końcu wsypujemy odsączoną fasolkę i wlewamy pomidory.
3. Całość gotujemy ok. 15 min., przyprawiamy rozmarynem, natką pietruszki oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podajemy z pieczywem.


5 komentarze:

Kasia pisze...

Jeszcze takiego kurczaka nie jadłam, zapowiada się pysznie :)

Kuchnia domowa Ani pisze...

Bardzo ciekawie się prezentuje. I widzę, że dość szybko się go przygotowuje :)

Antenka pisze...

jaki cudny kolor ma ta potrawa:) super:)

Anonimowy pisze...

Smakuje wybornie! Właśnie spożywamy. Dodałam od siebie trochę ziół, a pomidorom pozwoliłam odparować i powstał gęsty sos.
Polecam :)

Olka pisze...

Pięknie kolorowy ten kurczak, apetycznie się prezentuje.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi