czwartek, 15 maja 2014
Kurczak z fasolką i pomidorami
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 puszka białej fasolki
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 1,5 łyżeczki cukru
- sól i pieprz
- suszony rozmaryn
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w koskę, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju.
2. Do mięsa dodajemy posiekany czosnek i cebulę, chwilę smażymy, na końcu wsypujemy odsączoną fasolkę i wlewamy pomidory.
3. Całość gotujemy ok. 15 min., przyprawiamy rozmarynem, natką pietruszki oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podajemy z pieczywem.
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 puszka białej fasolki
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 1,5 łyżeczki cukru
- sól i pieprz
- suszony rozmaryn
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka oczyszczamy, kroimy w koskę, oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju.
2. Do mięsa dodajemy posiekany czosnek i cebulę, chwilę smażymy, na końcu wsypujemy odsączoną fasolkę i wlewamy pomidory.
3. Całość gotujemy ok. 15 min., przyprawiamy rozmarynem, natką pietruszki oraz solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podajemy z pieczywem.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Jeszcze takiego kurczaka nie jadłam, zapowiada się pysznie :)
Bardzo ciekawie się prezentuje. I widzę, że dość szybko się go przygotowuje :)
jaki cudny kolor ma ta potrawa:) super:)
Smakuje wybornie! Właśnie spożywamy. Dodałam od siebie trochę ziół, a pomidorom pozwoliłam odparować i powstał gęsty sos.
Polecam :)
Pięknie kolorowy ten kurczak, apetycznie się prezentuje.
Prześlij komentarz