piątek, 25 kwietnia 2014
Sałatka z tuńczykiem
Składniki:
- 100g ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3/4 puszki kukurydzy
- 1 por
- 100g wędzonego żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy i studzimy.
2. Do wystudzonego ryżu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser, a por w cienkie półtalarki oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, przed podaniem chłodzimy kilka godzin w lodówce.
- 100g ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3/4 puszki kukurydzy
- 1 por
- 100g wędzonego żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy i studzimy.
2. Do wystudzonego ryżu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser, a por w cienkie półtalarki oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, przed podaniem chłodzimy kilka godzin w lodówce.
Etykiety:
Sałatki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Uwielbiam sałatkę z tuńczykiem :) tylko nigdy nie dodawałam pora ani sera, za to zawsze były w niej jajka ;)
Bardzo fajna wersja sałatki :)
Witam...
Chciałabym zaprosić do polubienia oraz wzięcia udziału w konkursie z wartościową, godną uwagi nagrodą.
Konkurs jest dla każdego więc prosiłabym o udostępnianie linka z konkursem na facebooku:
https://www.facebook.com/zadawkuchni?ref=hl
oraz berzpośredniego linka do konkursu:
http://zadawkuchni.blogspot.co.uk/2014/04/konkurs-wiosenne-inspiracje.html
ZAPRASZAM...!!!
Prześlij komentarz