środa, 23 kwietnia 2014

Kurczak curry na patyku

Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka curry
- sól i pieprz
- 1/2 szklanki mleka
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka oliwy

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z mlekiem, posiekanym czosnkiem, miodem, curry, imbirem, papryką, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 2-3 godz.
2. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w szerokie piórka. Na patyki do szaszłyków nakłuwamy na zmianę cebulę, paprykę i mięso. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, kładziemy szaszłyki i zapiekamy ok. 30 min. w 180 stopniach (na początku pod przykryciem, a pod koniec odkryte, by mięso się zrumieniło). Gotowe mięso podajemy z ryżem.


1 komentarze:

Kasia pisze...

Świetny pomysł i jak to fajnie wygląda :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi