poniedziałek, 21 kwietnia 2014

Marynowane jajka przepiórcze

Składniki:
-1 opakowanie jajek przepiórczych
- 3 buraczki
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki octu winnego
- 2 listki laurowe
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
1. Buraczki obieramy, zalewamy 1,5 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Następnie wyciągamy buraczki, do wywaru dodajemy sól, ocet, liście laurowe, goździki, cukier i gotujemy 15 min, później studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
3. Jajka zalewamy zimną zalewą i wkładamy do lodówki na całą noc.


2 komentarze:

Kasia pisze...

Cudne są! Nie mogę się napatrzeć, aż szkoda je zjadać, są bardzo ozdobne :))

Jaja przepiórcze wiejskie pisze...

Polecam jajka przepiórcze od tego hodowcy www.przepiorki.pawelstrzyzykowski.pl

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi