poniedziałek, 21 kwietnia 2014
Marynowane jajka przepiórcze
Składniki:
-1 opakowanie jajek przepiórczych
- 3 buraczki
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki octu winnego
- 2 listki laurowe
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Buraczki obieramy, zalewamy 1,5 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Następnie wyciągamy buraczki, do wywaru dodajemy sól, ocet, liście laurowe, goździki, cukier i gotujemy 15 min, później studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
3. Jajka zalewamy zimną zalewą i wkładamy do lodówki na całą noc.
-1 opakowanie jajek przepiórczych
- 3 buraczki
- 1/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki octu winnego
- 2 listki laurowe
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
1. Buraczki obieramy, zalewamy 1,5 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Następnie wyciągamy buraczki, do wywaru dodajemy sól, ocet, liście laurowe, goździki, cukier i gotujemy 15 min, później studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy.
3. Jajka zalewamy zimną zalewą i wkładamy do lodówki na całą noc.
Etykiety:
Przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Cudne są! Nie mogę się napatrzeć, aż szkoda je zjadać, są bardzo ozdobne :))
Polecam jajka przepiórcze od tego hodowcy www.przepiorki.pawelstrzyzykowski.pl
Prześlij komentarz