piątek, 25 kwietnia 2014

Sałatka z tuńczykiem

Składniki:
- 100g ryżu
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3/4 puszki kukurydzy
- 1 por
- 100g wędzonego żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gotowy odcedzamy i studzimy.
2. Do wystudzonego ryżu dodajemy rozdrobnionego tuńczyka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser, a por w cienkie półtalarki oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, przed podaniem chłodzimy kilka godzin w lodówce.

3 komentarze:

Koko pisze...

Uwielbiam sałatkę z tuńczykiem :) tylko nigdy nie dodawałam pora ani sera, za to zawsze były w niej jajka ;)

Życie z apetytem pisze...

Bardzo fajna wersja sałatki :)

Angelika Zieba pisze...

Witam...
Chciałabym zaprosić do polubienia oraz wzięcia udziału w konkursie z wartościową, godną uwagi nagrodą.
Konkurs jest dla każdego więc prosiłabym o udostępnianie linka z konkursem na facebooku:
https://www.facebook.com/zadawkuchni?ref=hl

oraz berzpośredniego linka do konkursu:
http://zadawkuchni.blogspot.co.uk/2014/04/konkurs-wiosenne-inspiracje.html

ZAPRASZAM...!!!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi