niedziela, 27 kwietnia 2014

Pancakes Nigelli

Składniki:
- 230g mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 duże jajka
- 30g masła
- 300ml mleka
- masło do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładko, odstawiamy na 20 min.
2. Na maśle smażymy małe placuszki, na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami, czy syropem klonowym.

2 komentarze:

Antenka pisze...

bardzo smakowite:) pycha

Koko pisze...

Nigdy nie jadłam syropu klonowego i baaardzo mnie on ciekawi. Pancakes próbowałam kiedyś zrobić ale mi nie wyszły niestety, więc musiałabym zrobić drugie podejście :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi