piątek, 1 listopada 2013

Kotlety z cukinii

Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 marchew
- 4 duże pieczarki
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 cebuli
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej + do obtoczenia
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cukinię ścieramy na dużych oczkach, solimy i pozostawiamy na 15 min. Po tym czasie odciskamy cukinię z nadmiaru wody.
2. Do cukinii dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki i marchew oraz bardzo drobno posiekaną cebulę. Do warzyw wbijamy jajka, wsypujemy 1/2 szklanki bułki tartej, przyprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem do smaku, formujemy kotlety, które następnie obtaczamy w tartej bułce.
3. Kotlety smażymy na złoty kolor z obu stron. Gotowe można podać z ulubioną sałatką i ziemniakami.

2 komentarze:

Malwinka pisze...

Pięknie prezentują się te kotleciki, na pewno są bardzo smaczne :)

Jula G. pisze...

wspaniałe placuszki! wypróbuję ;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi