środa, 30 października 2013

Ryba z sosem z boczniaków

Składniki:
- 4 średnie filety rybne
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 150ml gęstej kwaśnej śmietany
- 30dag boczniaków
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- majeranek
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy na kilka minut.
2. W głębokim rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, następnie wrzucamy pokrojone w paski boczniaki, smażymy przez kilka minut, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
3. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki, zalewamy podduszone grzyby i gotujemy ok. 20 min.
4. Przyprawioną rybę oprószamy w pozostałej mące, smażymy na złoto, na dobrze rozgrzanym oleju.
5. Gotową rybę polewamy sosem grzybowym. Jako dodatek do ryby przygotowałam makaron z mieszanką mrożonych warzyw.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi