środa, 30 października 2013
Ryba z sosem z boczniaków
Składniki:
- 4 średnie filety rybne
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 150ml gęstej kwaśnej śmietany
- 30dag boczniaków
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- majeranek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy na kilka minut.
2. W głębokim rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, następnie wrzucamy pokrojone w paski boczniaki, smażymy przez kilka minut, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
3. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki, zalewamy podduszone grzyby i gotujemy ok. 20 min.
4. Przyprawioną rybę oprószamy w pozostałej mące, smażymy na złoto, na dobrze rozgrzanym oleju.
5. Gotową rybę polewamy sosem grzybowym. Jako dodatek do ryby przygotowałam makaron z mieszanką mrożonych warzyw.
- 4 średnie filety rybne
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 150ml gęstej kwaśnej śmietany
- 30dag boczniaków
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- majeranek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy na kilka minut.
2. W głębokim rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, następnie wrzucamy pokrojone w paski boczniaki, smażymy przez kilka minut, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
3. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki, zalewamy podduszone grzyby i gotujemy ok. 20 min.
4. Przyprawioną rybę oprószamy w pozostałej mące, smażymy na złoto, na dobrze rozgrzanym oleju.
5. Gotową rybę polewamy sosem grzybowym. Jako dodatek do ryby przygotowałam makaron z mieszanką mrożonych warzyw.
Etykiety:
Ryby
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Akurat tak podanej ryby jeszcze nigdy nie miałem okazji jeść. Jestem także zdania, że bardzo fajnie sprawdza się przepis na pieczonego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/pieczony-losos-mowi-marynowany-w-trawie-cytrynowej-chilli-skorce-z-limonki-i-ciemnym-occie-chinskim-z-salatka-ze-smazonych-grzybow/ i jak dla mnie jest to bardzo dobry i smaczny przepis.
Prześlij komentarz