środa, 30 października 2013

Ryba z sosem z boczniaków

Składniki:
- 4 średnie filety rybne
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 150ml gęstej kwaśnej śmietany
- 30dag boczniaków
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- majeranek
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, pozostawiamy na kilka minut.
2. W głębokim rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę, następnie wrzucamy pokrojone w paski boczniaki, smażymy przez kilka minut, przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
3. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki, zalewamy podduszone grzyby i gotujemy ok. 20 min.
4. Przyprawioną rybę oprószamy w pozostałej mące, smażymy na złoto, na dobrze rozgrzanym oleju.
5. Gotową rybę polewamy sosem grzybowym. Jako dodatek do ryby przygotowałam makaron z mieszanką mrożonych warzyw.

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

Anonimowy pisze...

Akurat tak podanej ryby jeszcze nigdy nie miałem okazji jeść. Jestem także zdania, że bardzo fajnie sprawdza się przepis na pieczonego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/pieczony-losos-mowi-marynowany-w-trawie-cytrynowej-chilli-skorce-z-limonki-i-ciemnym-occie-chinskim-z-salatka-ze-smazonych-grzybow/ i jak dla mnie jest to bardzo dobry i smaczny przepis.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne