sobota, 3 sierpnia 2013

Zapiekanka szpinakowa z dorszem

Składniki:
- 200g filetu z dorsza
- 2 pomidory
- 4 ziemniaki
- 1 op. mrożonego rozdrobnionego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 kulka mozzarelli
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz
- parmezan do posypania
- zioła prowansalskie
- cytryna

Sposób przygotowania:
1. Rybę z każdej strony posypujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny, odkładamy na bok.
2. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Szpinak odparowujemy na patelni, aż zgęstnieje, następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, jogurt, zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojone w plastry ugotowane ziemniaki, następnie połowę szpinaku, później pokrojoną w mniejsze kawałki rybę i pozostały szpinak. Na wierzch kładziemy plastry mozzarelli oraz pomidora. Polewamy całość mlekiem, posypujemy parmezanem i ziołami. Wkładamy do piekarnika na ok. 35 min. w 180 stopniach.
Inspiracja: Pasja Kobiety



4 komentarze:

keepfitandbebeauty.blogspot.com/ pisze...

wygląda przepysznie :)

Domowe Wypieki pisze...

Pychota!

Justyna Bąk pisze...

pysznie wygląda:)

Cesarzowa pisze...

Idealny, zdrowy letni obiad:D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi