czwartek, 20 września 2012

Chutney z dyni

Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka octu jabłkowego
- 3 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
- szczypta imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 10 goździków
- szczypta chili
- pieprz i sól

Sposób przygotowania:
1. Ocet zagotowujemy z cukrem, następnie dodajemy imbir, cynamon, goździki, chili, chwile gotujemy.
2. Do zalewy dodajemy dynię i gotujemy, aż będzie szklista. Do smaku dodajemy sól i pieprz.
3. Gotową dynie przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok. 5 min.

3 komentarze:

whiness pisze...

Nigdy nie jadłam chutney, czy to z dyni, czy z czegokolwiek innego. Ciekawa jestem, jak smakuje.

Anonimowy pisze...

pyszne mniam mniam

Anonimowy pisze...

dziś robiłam, zmieniłam troszkę proporcje pół szklaNKI OCTU I PÓŁTOREJ WODY
NAPRAWDĘ POLECAM

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi