wtorek, 18 września 2012

Kanapka z serkiem, szynką i konfiturą

Składniki:
- 1 bagietka
- konfitura z fig lub borówek
- 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
- 1 opakowanie serka kremowego
- dowolna sałata
- świeży tymianek

Sposób przygotowania:
1. Świeży tymianek siekamy, mieszamy z serkiem. Bagietkę kroimy na cztery części, a te następnie wzdłuż. Jedną część smarujemy serkiem, drugą konfiturą.
2. Na połówce z konfiturą układamy listki sałaty, następnie szynki i przykrywamy górą posmarowaną serkiem, lekko dociskamy.

2 komentarze:

Ivka pisze...

To nie taka zwykła kanapka, z chęcią zabrałabym taką do pracy

whiness pisze...

Szynka i konfitura? No nieźle :) Nigdy nie próbowałam.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi