piątek, 17 sierpnia 2012
Kotlety ziemniaczane w waflu
Składniki:
- 600g ziemniaków
- 1 opakowanie wafli
- 4 parówki
- 1 łyżka masła
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem. Następnie dodajemy masło, posiekaną pietruszkę, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy.
2. Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na waflach. Na środku układamy po jednej parówce. Należy chwilę odczekać, by wafle zmiękły, poczym zawijamy roladki i odstawiamy do stygnięcia. Następnie każdą roladkę kroimy w grube plastry.
3. Plastry smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron, wtedy powstaną chrupkie kotleciki. Można podać z ketchupem.
- 600g ziemniaków
- 1 opakowanie wafli
- 4 parówki
- 1 łyżka masła
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem. Następnie dodajemy masło, posiekaną pietruszkę, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy.
2. Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na waflach. Na środku układamy po jednej parówce. Należy chwilę odczekać, by wafle zmiękły, poczym zawijamy roladki i odstawiamy do stygnięcia. Następnie każdą roladkę kroimy w grube plastry.
3. Plastry smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron, wtedy powstaną chrupkie kotleciki. Można podać z ketchupem.
Etykiety:
Przekąski
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Od dawna mam ochotę je zrobić i jakoś się zebrać nie mogę!
Chyba w końcu zrobię :)
świetne, zapisuję do wypróbowania :)
Prześlij komentarz