piątek, 17 sierpnia 2012

Kotlety ziemniaczane w waflu

Składniki:
- 600g ziemniaków
- 1 opakowanie wafli
- 4 parówki
- 1 łyżka masła
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz
 - olej do smażenia


Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i ugniatamy tłuczkiem. Następnie dodajemy masło, posiekaną pietruszkę, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy.
2. Gorącą ziemniaczaną masę rozsmarowujemy na waflach. Na środku układamy po jednej parówce. Należy chwilę odczekać, by wafle zmiękły, poczym zawijamy roladki i odstawiamy do stygnięcia. Następnie każdą roladkę kroimy w grube plastry.
3. Plastry smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron, wtedy powstaną chrupkie kotleciki. Można podać z ketchupem.

2 komentarze:

Kempek pisze...

Od dawna mam ochotę je zrobić i jakoś się zebrać nie mogę!
Chyba w końcu zrobię :)

annaz pisze...

świetne, zapisuję do wypróbowania :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi