środa, 15 sierpnia 2012
Grillowany bakłażan
Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 pomidory
- 100g sera lazur
- oliwa z oliwek
- bazylia
- przyprawa do grilla
Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy w plastry, nacieramy z każdej strony przyprawą do grilla.
2. W trakcie grillowania, polewamy oliwą z oliwek, by plasterki bakłażana nie były zbyt suche (uważać by nie przesadzić z ilością).
3. Pomidory i ser kroimy w małą kostkę, pod koniec grillowania kładziemy na każdy plasterek. Wierzch posypujemy bazylią.
- 1 bakłażan
- 2 pomidory
- 100g sera lazur
- oliwa z oliwek
- bazylia
- przyprawa do grilla
Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy w plastry, nacieramy z każdej strony przyprawą do grilla.
2. W trakcie grillowania, polewamy oliwą z oliwek, by plasterki bakłażana nie były zbyt suche (uważać by nie przesadzić z ilością).
3. Pomidory i ser kroimy w małą kostkę, pod koniec grillowania kładziemy na każdy plasterek. Wierzch posypujemy bazylią.
Etykiety:
Grill
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Wygląda znakomicie, świetna alternatywa dla grillowanych klasyków!
Prześlij komentarz