poniedziałek, 13 sierpnia 2012
Chrupiący greenburger
Składniki:
- 1 opakowanie sera pleśniowego
- 4 bułki
- 10 połówek suszonych pomidorów w zalewie
- 200g młodego szpinaku
- 1/2 szklanki zmielonych migdałów
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- sól i pieprz
- 5 ząbków czosnku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła, dodajemy umyty i wysuszony szpinak, smażymy aż szpinak zwiędnie. Gotowy miksujemy wraz z migdałami. Dodajemy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
2. Majonez łączymy z sokiem z cytryny i wyciśniętymi ząbkami czosnku.
3. Bułki przekrawamy, jedną połówkę smarujemy szpinakiem, drugą sosem majonezowym. Na szpinak układamy kilka plasterków sera pleśniowego i pokrojone pomidory, nakrywamy połówką z sosem.
4. Bułki zapiekamy przez chwilę w piekarniku ( powinny być chrupiące, ale nie mocno twarde, a ser lekko rozpuszczony).
- 1 opakowanie sera pleśniowego
- 4 bułki
- 10 połówek suszonych pomidorów w zalewie
- 200g młodego szpinaku
- 1/2 szklanki zmielonych migdałów
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- sól i pieprz
- 5 ząbków czosnku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła, dodajemy umyty i wysuszony szpinak, smażymy aż szpinak zwiędnie. Gotowy miksujemy wraz z migdałami. Dodajemy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
2. Majonez łączymy z sokiem z cytryny i wyciśniętymi ząbkami czosnku.
3. Bułki przekrawamy, jedną połówkę smarujemy szpinakiem, drugą sosem majonezowym. Na szpinak układamy kilka plasterków sera pleśniowego i pokrojone pomidory, nakrywamy połówką z sosem.
4. Bułki zapiekamy przez chwilę w piekarniku ( powinny być chrupiące, ale nie mocno twarde, a ser lekko rozpuszczony).
Etykiety:
Kanapki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Lista skladnikow przyprawia o slinotok :) Na pewno wyprobuje!
smakowity, jaka pyszna bułeczka
Prześlij komentarz