poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Chrupiący greenburger

Składniki:
- 1 opakowanie sera pleśniowego
- 4 bułki
- 10 połówek suszonych pomidorów w zalewie
- 200g młodego szpinaku
- 1/2 szklanki zmielonych migdałów
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- sól i pieprz
- 5 ząbków czosnku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:
1. Cebulę siekamy, podsmażamy na łyżce masła, dodajemy umyty i wysuszony szpinak, smażymy aż szpinak zwiędnie. Gotowy miksujemy wraz z migdałami. Dodajemy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
2. Majonez łączymy z sokiem z cytryny i wyciśniętymi ząbkami czosnku.
3. Bułki przekrawamy, jedną połówkę smarujemy szpinakiem, drugą sosem majonezowym. Na szpinak układamy kilka plasterków sera pleśniowego i pokrojone pomidory, nakrywamy połówką z sosem.
4. Bułki zapiekamy przez chwilę w piekarniku ( powinny być chrupiące, ale nie mocno twarde, a ser lekko rozpuszczony).

2 komentarze:

Maggie pisze...

Lista skladnikow przyprawia o slinotok :) Na pewno wyprobuje!

Dusia pisze...

smakowity, jaka pyszna bułeczka

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi