sobota, 11 sierpnia 2012

Zupa krem z kapusty włoskiej

Składniki:
- 1 mała kapusta włoska
- 400g ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1,5 bulionu warzywnego
- 3 kabanosy
- 100ml śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- oliwa

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchewki obieramy, kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Warzywa przez chwilę podsmażamy na odrobinie oliwy, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
2. Dodajemy śmietanę i całość miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kabanosami.

1 komentarze:

Hania-Kasia pisze...

Ciekawa jestem smaku takiej zupy. Ładnie wygląda.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi