sobota, 11 sierpnia 2012
Zupa krem z kapusty włoskiej
Składniki:
- 1 mała kapusta włoska
- 400g ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1,5 bulionu warzywnego
- 3 kabanosy
- 100ml śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- oliwa
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchewki obieramy, kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Warzywa przez chwilę podsmażamy na odrobinie oliwy, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
2. Dodajemy śmietanę i całość miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kabanosami.
- 1 mała kapusta włoska
- 400g ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1,5 bulionu warzywnego
- 3 kabanosy
- 100ml śmietany
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- oliwa
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchewki obieramy, kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Warzywa przez chwilę podsmażamy na odrobinie oliwy, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
2. Dodajemy śmietanę i całość miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kabanosami.
Etykiety:
Zupy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Ciekawa jestem smaku takiej zupy. Ładnie wygląda.
Prześlij komentarz