piątek, 11 maja 2012

Gofry

Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. Białka z solą ubijamy na sztywno.
2. Mleko miksujemy z żółtkami, olejem, mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem.
3. Do masy dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy.
4. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę, smażymy na złoto.

4 komentarze:

Lena pisze...

Bardzo lubię gofry z owocami i polewą czekoladową!

mojetworyprzetwory pisze...

Hmm, gofry, rozmarzyłam się... a gofrownicy brak;(

Pauli pisze...

a ja wciaz nie moge nabyc doobrej gofrownicy ;<

Pokochaj gotowanie pisze...

Ja mam bardzo starą, metalową gofrownicę i jest niezastąpiona:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi