sobota, 12 maja 2012

Racuchy ananasowe

Składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka drożdży w proszku
- 3/4 szklanki mąki
- 4 plasterki ananasa
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 jajko
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Do letniego mleka dodajemy jedną łyżkę cukru pudru, jedną łyżkę mąki, drożdże, mieszamy, pozostawiamy na ok. 15 min.
2. Do mleka z drożdżami dodajemy jajko, resztę cukru i mąki, mieszamy.
3. Ananas kroimy w kosteczkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.
4. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor, kładziemy na ręczniczek papierowy, by ociekły z tłuszczu.

2 komentarze:

Madleine pisze...

mmm pyszna alternatywa dla racuchow z jablkami :)

Dusia pisze...

Pychotka! ale to musi być słodko pyszne

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne