czwartek, 10 maja 2012

Sałatka z bakłażanów po żydowsku

Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżeczki pietruszki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Bakłażana kroimy w kostkę, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (uwaga by nie rozgotować).
2. Ocet mieszamy z oliwą, papryką w proszku, ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną pietruszką, solą i pieprzem do smaku.
3. Bakłażana odcedzamy, wykładamy, polewamy ziołowym sosem. Podawać na ciepło.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi