piątek, 18 maja 2012

Gnocchi z ricottą i szpinakiem

Składniki:
- 1 op. gotowych gnocchi (500g)
- 100g sera ricotta
- 100g mrożonego szpinaku w liściach
- 70 ml śmietanki 30%
- 40 ml białego wina
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wkładamy masło, zamrożony szpinak, zmiażdżony czosnek, gotujemy, mieszając, aż szpinak się odmrozi i woda odparuje.
2. Wlewamy wino, gotujemy, aż do jego odparowania, następnie dodajemy śmietankę, pokruszoną ricottę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy, mieszając, nie za długo żeby ricotta nie straciła swojej konsystencji.
3. Gorący sos podajemy z przygotowanymi według przepisu na opakowaniu gnocchi.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi