środa, 29 lutego 2012

Piankowe lizaki

Składniki:
- 1 opakowanie białych pianek jojo
- 1 polewa czekoladowa lub mleczna czekolada
- posiekane orzechy lub kolorowa posypka
- patyczki

Sposób przygotowania:
1. Pianki delikatnie nabijamy na patyczki, tak by nie spadły i by nie przeszły na wylot.
2. Następnie zanurzamy pianki do połowy w roztopionej w łaźni wodnej czekoladzie lub w przygotowanej polewie. Wyciągamy i chwilkę czekamy, by nadmiar czekolady spłynął. Później zanurzamy w posypce na wysokość 1/2 powierzchni czekoladowej.
3. Na końcu wkładamy pianki na patyczkach np. do słoika, uważamy, by się nie skleiły  i wkładamy na chwilę do lodówki, aby czekolada dobrze zastygła.

Przepis bierze udział w konkursie "Słodki konkurs lizakowy z AleDobre.pl!"

6 komentarze:

Dominika pisze...

Słodko wyglądają :-)

Angelika Szostak pisze...

Proste, a jednocześnie pomysłowe;)

Bożena pisze...

Piękne...

Peonia pisze...

Świetne:)

Panna Malwinna pisze...

Ale świetne;)

kuchennefascynacje pisze...

Ślicznie wyglądają :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne