sobota, 3 marca 2012

Meksykańska zapiekanka

Składniki:
- 300g mięsa mielonego
- 1 puszka mieszanki warzyw meksykańskich
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki ketchupu
- 1 mała cebula
- 1/2 puszki czerwonej fasolki
- 100g żółtego sera
- 1 opakowanie makaronu nitki
- przyprawa meksykańska
- 1 łyżeczka masła
- olej
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso podsmażamy na łyżce oleju wraz z posiekaną cebulką, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.
2. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Mieszamy go z warzywami, mięsem, startym żółtym serem,koncentratem i ketchupem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Wierzch posypujemy przyprawą meksykańską.
3. Całość wkładamy do piekarnika na 15 min. w 180 stopniach.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi