sobota, 25 lutego 2012

Muffiny hot-dog

Składniki:
- 1/2 szklanki sropionego masła
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 1 szklanka maślanki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 długie parówki

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąki, sodę, sól, mieszamy. Roztopione i ostudzone masło wlewamy do miski, dodajemy cukier, jajka, maślankę, miksujemy. Następnie dodajemy suche składniki, nadal miksujemy na gładką masę.
2. Do foremek, wyłożonymi papilotkami nakładamy ciasto na wysokość 3/4 foremki. Parówki kroimy na długość ok. 3 cm, wkładamy po jednym kawałku da każdej muffiny.
3. Muffiny pieczemy ok. 20-25 min. w 200 stopniach. Podajemy z ketchupem.


Przepis bierze udział w konkursie Mistrzowie patelni w kategorii "Dziecięce przysmaki".

6 komentarze:

Escapade Gourmande pisze...

Jakie fajne i pomysłowe! :)

DarkANGELika pisze...

Świetny pomysł;)

Sue pisze...

Podoba mi się! W sam raz na ciepłą kolację. :)

Dusia pisze...

na wytrawnie, ale fajnie!

Karmel-itka. pisze...

jaaa...!
cudeńka. po prosu ogromne brawa za kreatywne pomysły ;]

Nikola W. pisze...

wpadło mi teraz do głowy, że parówkę można by jeszcze serem owinąć... :D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi