czwartek, 25 czerwca 2015
Placek daktylowy
Składniki:
- 225g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g masła
- 75g cukru
- 100g suszonych daktyli bez pestek
- 2 banany
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone masło i rozcieramy opuszkami palców, aż składniki zaczną przypominać zacierki.
2. Następnie dodajemy pokrojone daktyle, rozkłócone jajka, rozgniecione banany, miód i starannie mieszamy (ciasto jest dosyć gęste).
3. Ciasto przekładamy do średniej keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, na ok. 1 godz., aż ciasto będzie złociste i upieczone (do suchego patyczka).
- 225g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g masła
- 75g cukru
- 100g suszonych daktyli bez pestek
- 2 banany
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone masło i rozcieramy opuszkami palców, aż składniki zaczną przypominać zacierki.
2. Następnie dodajemy pokrojone daktyle, rozkłócone jajka, rozgniecione banany, miód i starannie mieszamy (ciasto jest dosyć gęste).
3. Ciasto przekładamy do średniej keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, na ok. 1 godz., aż ciasto będzie złociste i upieczone (do suchego patyczka).

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Daktyle musiałby dać cudownego, słodkiego smaku :) Pycha!
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Prześlij komentarz